DE COMPLETE DECEMBER CONTENT KALENDER 2020!

Met deze laatste zeven inspiratiewoorden erbij hebben we de complete December Content Kalender 2020! In totaal hebben we nu 35 ideeën voor content om te posten op onze social mediakanalen en er kunnen ook blogposts over geschreven worden. Door deze mix van inspiratiewoorden kan jouw publiek jou als mens en als ondernemer leren kennen, en je kunt je zakelijke content ermee verwoorden op een originele manier. Maak er een mooie mix van tussen persoonlijke content (van jou als drijvende kracht achter je bedrijf) en zakelijke content (de diensten/producten die je aanbiedt).

De laatste inspiratiewoorden voor 2020

Maandag 28 december 2020 tot en met zondag 3 januari 2021.

 1. Hoop voor 2021
  Dit kan zakelijke hoop zijn, voor wat jij met je onderneming hoopt te bereiken in 2021. Maar het kan ook persoonlijke hoop zijn, zoals een persoonlijke ontwikkeling die jij wilt gaan doormaken!
  Dit delen maakt je menselijk, toegankelijk en vooral ook inspirerend voor anderen die er ook over nadenken om te groeien. Vertel hoe jij het voor je ziet en welke stappen jij plant om dit te bereiken. Hiermee kun je een stimulerende achterban van fans creëren die jou en zichzelf steunen.
 2. Oud & nieuw anekdote
  De champagnekurk die er niet uit wilde…of juist te goed 😉 Vuurwerk wat niet de juiste richting op ging; oliebollen die niet te eten waren en daarom retour maker zijn gegaan…Hou het positief en humoristisch en deel je grappigste anekdote over dit feest!
 3. Laatste gift van 2020
  Dit kan jouw beste advies uit eigen ervaring zijn, maar ook een echt cadeautje wat jij aan je publiek wilt geven. Een gift is niet per definitie een materieel voorwerp, maar zeker ook een ontastbare schat aan informatie of inzicht!
  Maak er wat moois van, iets wat echt vertelt waar jij en je onderneming voor staan en deel dit stukje waarde voor de laatste keer in 2020.
 4. Beste wensen voor 2021!
  Natuurlijk wil jij ook je beste wensen overbrengen aan je publiek, zodat ze zich jou zullen herinneren in het nieuwe jaar 😉
  Probeer echt uniek en jezelf te zijn hierin, anders dan wat anderen al gedaan hebben of nu doen. Zoek iets waarmee jij echt tevoorschijn knalt in de feed van je publiek: ga het jaar uit met vuurwerk!
 5. Voornemens
  Voornemens zijn spannende doelstellingen die je persoonlijk en zakelijk opstelt, die je openstellen voor allerlei prachtige nieuwe kansen en mogelijkheden! Ook al hou je ze misschien niet vol, door ze te bedenken en er enthousiast van te worden, zorg je er echt voor dat ze in je gedachten blijven. En dan sluimeren ze ongemerkt door en komen ze naar voren wanneer je ergens mee bezig bent.
 6. Terugblik op 2020
  Dit jaar hebben we allemaal genoeg om op terug te blikken! Blijf niet hangen in de negatieve onderdelen, maar richt je vooral op al het goede van 2020! Dit stimuleert en motiveert, en dat is wat je toch wilt: vol goede moed het voorbije jaar achter je laten, met alle geleerde lessen en waardevolle levenslessen in je handtas of rugzak, klaar voor nieuwe uitdagingen!
 7. Motivatie quote
  Om het nieuwe jaar met een positieve vibe en knal te starten!
  Zie het als jouw motto voor de komende tijd, deze quote. Wat zet jou in beweging hierin? Waarom motiveert het jou? Wat hoop je ermee vol te houden of door te zetten?
  Vraag ook je publiek wat voor hen een geweldig motto zal zijn voor de komende tijd!
complete december content kalender

Tip voor jouw complete december content kalender!

Probeer vooral nieuwe opties uit: blijf niet hangen in wat je al goed kent of (wat jij denk) wat goed werkt, maar ga echt eens op speurtocht naar nieuwe mogelijkheden om je uitingen te doen!

Social mediakanalen bedenken regelmatig nieuwe opties om jouw content verrassend anders aan je publiek te tonen, zoals Reels van Instagram.

Heb jij dat al geprobeerd?
Zo ja: wat vind je ervan?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit iets mee heb gedaan, maar ook ik heb voornemens voor 2021!

Zo nee, waarom (nog) niet?
Vind je het spannend of begrijp je het niet? Dan raad ik je aan om zeker op YouTube naar tutorials daarover te zoeken!

Kennis geeft zekerheid om iets nieuws te proberen!

Nog een tip!

Kom je zelf (ineens) op leuke inspiratiewoorden of andere ideeën om content van te maken? Schrijf ze direct op!

In mijn agenda hou ik per dag (in potlood) inspiratiewoorden voor die dag bij en in mijn maandoverzicht schrijf ik ze ook allemaal op, zodat ik een snel overzicht heb van mijn content voor die maand.

Hierdoor weet ik altijd wat ik (ongeveer) wil doen en kan ik er foto’s en afbeeldingen bij maken door de dagen heen! Zo komt niet alles last-minute op mijn bureau te liggen, met alle stress van dien, en ik kan de inspiratiewoorden flexibel heen en weer schuiven zoals het mij uitkomt.

De complete december content kalender 2020!

Hij is klaar! En niet alleen voor 2020, je kunt hem natuurlijk ook in 2021 gebruiken 😉

Veel van de inspiratiewoorden zijn ook voor andere, niet-feestdagen te gebruiken. Ze zijn allemaal vrij te interpreteren, wat ze heel bruikbaar maakt voor allerlei maanden en momenten door het jaar heen!

 

Vorige inspiratiewoorden gemist?

Hieronder vind je ze allemaal nog een keer!

December Content Challenge-op tijd starten

december content challenge 2020!

December is druk! Met de december content challenge maak je blogs en social mediabericht op voorraad voor december, ruim op tijd!

social media content december inspiratie

social media content ideeën voor december

Zeven inspiratiewoorden om je social media content in december van ideeën te voorzien, met tips voor het schrijven van die posts!

Inspiratie content december

21 inspiratiewoorden voor je december content kalender

Met deze 21 inspiratiewoorden voor je december content kun jij ook een sterke start maken voor de decemberdrukte toeslaat!

content kalender december

je content kalender in december: persoonlijke verhalen

Voor je content kalender in december schrijf je persoonlijke verhalen vol emotie, want december is dé verhalenmaand bij uitstek!

 de beschrijfster helpt je graag met schrijven!

Kom je toch nog niet helemaal verder met deze inspiratiewoorden, dan kun je natuurlijk ook ‘gewoon’ contact met mij opnemen!

Voor meer ideeën kun je een kijkje nemen op mijn blog, maar heb je liever wat meer hulp dan kunnen we ook een content sessie plannen!

Wil je er echt helemaal van af zijn, dan kan ik je social mediateksten ook voor je schrijven: jij hoeft ze dan alleen te plaatsen met een mooie foto!

Neem contact om met De Beschrijfster om jouw tekstwensen te laten Beschrijven.
Succes!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights