DECEMBER CONTENT CHALLENGE 2020

De December Content Challenge in november helpt je op weg om leuke, pakkende teksten voor te bereiden, zonder daar helemaal voor in de tijdstress te schieten.  We gaan met inspiratiewoorden aan de slag om snel korte, krachtige berichten te maken voor social media en blogposts. Doe je mee? Samen maken we december relaxt voor jouw content!

Hoe werkt de December Content Challenge?

Elke week zet ik een blog online, waarin ik een lijst met zeven inspiratiewoorden zet, zodat jij voor iedere dag één hebt. Die inspiratiewoorden kun je vertalen zoals jij er een verhaal in ziet.
Er zijn geen regels, alleen mogelijkheden en opties!

Ik geef je er ideeën voor content bij, waarmee jij snel aan de slag kunt. Samen kunnen we zo, mooi over de maand november verspreidt, nog een mooie vulling voor de december content kalender creëren. Want laten we eerlijk zijn: iedereen heeft het druk en de zaken waar je de minste zin in hebt of inspiratie voor hebt, die laat je het langst (te lang…) liggen.

Ideeën voor content

Inspiratiewoorden geven je ideeën om korte, krachtige content te schrijven!

Korte en krachtige content

We gaan voor korte, krachtige blogs en social mediateksten, want die zijn voor jou snel en leuk om te maken en voor je publiek lekker snel om te lezen in deze drukke maand!

Kort & krachtig zijn de magische woorden, maar wel met betekenis. En met betekenis bedoel ik, dat we deze teksten ons gevoel, onze emoties mee gaan geven. Maak het zo intens als jij zelf wilt en wat bij jouw onderneming past. Maar vertel wel echt een Verhaal!

Op maandag 30 november komen de laatste inspiratiewoorden online, waarna je voor de hele maand december ideeën en korte teksten hebt gemaakt! Ideaal voor die last-minute berichten en openingen in je content kalender.

december content challenge week 49

In week 46 (9 tot en met 15 november) werken we aan blogberichten en social mediaposts voor de eerste week van december: week 49.

Door per week in november de benodigde berichten  voor deze eerste decemberweek te maken, kunnen we ze op tijd inplannen. En houden we tijd over voor andere, misschien meer last-minute, zaken die in december kunnen voorkomen! Stressvrij!

Inspiratiewoorden 30 november tot en met 6 december:

 1. Vooruitkijken
  Wat heb je allemaal op de planning staan voor december? Heb je spannende dingen die je gaat delen met je publiek? In deze allereerste post, die ingepland wordt voor maandag 30 november (of de eerste dag dat jij weer online wilt zijn), neem je de lezer mee in de gezonde spanningen die december voor jou en je onderneming meebrengt. Iedere onderneming gaat er anders mee om en iedereen heeft andere zaken om rekening mee te houden; deel je gevoelens, puur en positief, met je publiek.
 2. Sinterklaas
  Sinterklaas, ons Goedheilig Man, staat als eerste prominente, rondbuikige lachebek op de agenda. Deel een grappig verhaal over jouw Sinterklaasfeesten, of van een collega. Een anekdote is een grappig, kort verhaal, bedoeld om anderen aan het lachen te maken. Maak het uitbundig en lach zelf ook mee! Misschien is je zoon of dochter wel de ‘Baarden-trekker’ van het dorp en is de Sint oprecht angstig voor hem of haar…
 3. Gift
  December is de maand van geven. Geef je publiek iets persoonlijks van jou, bijvoorbeeld het beste advies wat jij hebt gehad of hebt ontdekt in 2020. Maak er een mooi avontuurlijk verhaal van en geef ze die Parel van Wijsheid.
 4. Shout-out
  December is ook De Maand om persoonlijke, emotievolle verhalen van dierbaren, naasten, vrienden en collega’s te delen. Wie is jouw dierbare collega? Heeft hij of zij iets heftigs of heel moois meegemaakt in 2020?
 5. Casual
  Doen jullie op de zaak iets aan Sinterklaas? Mooie surprises of hilarische gedichten zijn altijd leuk om te bekijken en lezen! Hebben jullie een koffie met pepernoten moment in de ochtend? Waarom? Hoe verbindt dat jullie als collega’s?
 6. Mooi moment
  Welk moment in deze week sprong er voor jou echt uit? Waarom? Wat voelde je en hoe reageerde je?
  Deze prompt is heel geschikt om op vrijdag of in het weekend te doen, terugkijkend op de week.
 7. Inspiratie
  Wat werkt inspirerend voor jou om fris de week door te komen en te genieten van je werk? Welke quote geeft jou heel veel inspiratie? Heb je iets beleefd waardoor je inspiratie hebt voor het Sinterklaasfeest volgend jaar op de zaak?
Content Challenge Kalender

aan de slag met de inspiratiewoorden!

Met deze zeven inspiratiewoorden schrijf je alvast verhalen voor week 49 (maandag 30 november tot en met zondag 6 december).

Hoe schrijf je een verhaal bij deze woorden?
Leg er gevoel in, neem je lezer mee met jouw emoties bij dit verhaal! Het is geen nieuwsbericht of opsomming van al je (bedrijfs)kwaliteiten; het is een verhaal wat voor jou iets betekent en wat jij wilt delen met jouw publiek, een boodschap overbrengen die hen iets leert, over jou of over iets waar jij hen helpt.

Ben je niet elke dag online te vinden? Kies dan het aantal inspiratiewoorden uit wat je nodig hebt.

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je er vragen over, schrijf me dan een reactie onderaan dit bericht en dan ga ik je verder op weg helpen laughing

Ben je toch op zoek naar iemand die je dit allemaal uit handen kan nemen? Ik schrijf graag en veel, ook voor anderen. Het is mijn bedrijf! Wil je meer weten, neem dan gerust contact op!

Succes!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights