SOCIAL MEDIA CONTENT IDEEËN VOOR DECEMBER

Omdat het best veel werk is om elke dag iets origineels te posten op je social media, bedacht ik de December Content Challenge: vier weken in november een lijst met inspiratiewoorden voor december, waarmee we heel relaxt vooruit kunnen werken om onze social mediakanalen te vullen. Door met een voorraad te werken, geef je jezelf rust én je leert jezelf ook een routine aan om productief met je content creatie om te gaan!

DECEMBER CONTENT IDEEËN

Wil je graag elke dag aanwezig zijn op je social mediakanalen, dan heb je aardig wat content nodig! Om toch elke dag met iets nieuws, verrassends, leerzaams of persoonlijks te komen, is het handig om (verder) vooruit te werken. Zelf probeer ik sinds heel kort ten minste een week in het vooruit te werken voor mijn social media aanwezigheid. Het lukt al aardig wink

Als je daarnaast ook nog blogt, zoals ik, dan kun je de inspiratiewoorden daar ook voor gebruiken! Ik kies dan eerst een woord uit, waar ik me geïnspireerd door voel om een blog over te schrijven en de inhoud van de blog gebruik ik dan ook voor mijn social mediapost. Dubbel handig!

December Content Challenge week 50

 INSPIRATIEWOORDEN VOOR WEEK 50

Week 50 loopt van maandag 7 december tot en met zondag 13 december 2020.

 1. HOOP:
  Hoop en dromen liggen knus naast elkaar in het bed van jouw wensen! Als je kijkt naar je persoonlijke leven in combinatie met je werk of bedrijf: waar hoop je dan nog op? Wat hoop je nog te kunnen doen of bereiken? Wie hoop je nog te kunnen helpen?
 2. ANEKDOTE:
  Iedereen heeft ze: anekdotes! Ze laten je gieren van het lachen of toveren in ieder geval een glimlach op je gezicht. Aan welk grappig en kort verhaal denk jij nu meteen? Schrijf dit op!
 3. KERSTACTIE:
  Dit kan van alles zijn! Een aanbieding speciaal voor kerst, maar ook een oproep aan je publiek om iets met jou te delen, bijvoorbeeld hun mooiste ervaring met een product of dienst van jou. Spread the love!
 4. KERST HITS TOP 3 (of 4, 5, 100!):
  All time favorite! We blèren er allemaal wel een aantal mee (Do the walk of shame haha!), maar welke zijn jouw favorieten en waarom? Vertel het persoonlijke verhaal erbij, deel je emotie. En vraag aan je publiek die van hen ook te delen.
 5. GADGET OF APP:
  Welke gadget of app is voor jou, zakelijk en/of privé gezien, de topper van de maand? Leg uit waarom en ook waarom jouw publiek er baat bij kan hebben. Dit kan gerust ook je favoriete Christmas Sweeper spelletje zijn (dat is er in ieder geval een van mij!)
 6. FILM OF BOEK:
  Welke film of welk boek heeft indruk op jou gemaakt? Of heeft je misschien laten huilen van het lachen, wat natuurlijk een heerlijke verandering van de huidige, soms sombere teneur is! Vraag ook aan je publiek wat zij een mooie film of boek vonden.
 7. MOTIVERENDE QUOTE:
  Pinterest staat er vol mee! Bedenk welk gevoel jij ermee wilt uiten en zoek daar de beste quote bij. Deel hem, vertel waarom en ga het gesprek aan met je publiek.

 EEN PAAR TIPS VOOR HET SCHRIJVEN!

Zoals ik in deel 1 al schreef: leg je gevoel erin, dit roept ook emotie bij je lezer op!

Maar vooral: denk vooraf aan het doel van je social media post. Wat wil je ermee bereiken, wat wil je dat je publiek ermee doet?

Naast het promoten van je bedrijf is social media ook een hele goede manier om de mens achter het bedrijf te laten zien! Niet alles draait om sales; vertel jouw verhaal!

Met deze tweede reeks inspiratiewoorden kun je je content voor week 50 maken. Werk je ideeën eerst globaal uit, bijvoorbeeld in bullet points in een lijstje. Wanneer jij er klaar voor bent, kun je dan definitief uitwerken en de afbeelding erbij zoeken. Zo verdeel je de werklast geleidelijk!

 DEZE SINTERKLASKE HELPT JE GRAAG VERDER ALS JE VASTZIT!

Kom je toch nog niet helemaal verder met deze inspiratiewoorden, dan kun je natuurlijk ook ‘gewoon’ contact met mij opnemen!

Voor meer ideeën kun je een kijkje nemen op mijn blog, maar heb je liever wat meer hulp dan kunnen we ook een content sessie plannen!

Wil je er echt helemaal van af zijn, dan kan ik je social mediateksten ook voor je schrijven: jij hoeft ze dan alleen te plaatsen met een mooie foto!

Succes!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights