Je content kalender in december: persoonlijke verhalen vol emotie

December, en dan vooral natuurlijk deze week van Kerst, is dé periode voor persoonlijke verhalen, waardoor je publiek de mens achter de bedrijfsnaam echt kan leren kennen! Met deze inspiratiewoorden op je content kalender in december ga je je echt richten op emotie, op reflectie en op dankbaarheid. Maak deze zo persoonlijk als je wilt of wat bij je merk past.
Wees niet te zakelijk of salesgericht in deze week. Moeilijk, maar je kunt het!

Inspiratiewoorden week 52

Week 52 loop van maandag 21 december tot en met zondag 27 december.

 1. Alles klaar voor Kerst?!
  Een overzichtsfoto van alles wat je al klaar hebt staan… of misschien juist nog moet doen! Welke zaken ben jij nu aan het regelen voor Kerst en welke heb je al klaar? Misschien heb je nog tips hiervoor voor je publiek!
 2. Vergeten…
  Ik heb het persoonlijk altijd: toch íets vergeten voor Kerst…Heb je nog tijd om het te regelen? Of hoe ga jij het oplossen? Help je publiek met jouw tips voor de vergeten onderdelen voor Kerst 2020. Of heb je een grappig of ontroerend verhaal te delen over iets of iemand die vergeten was met een Kerst? Kerst is de periode bij uitstek om gevoelige, kwetsbare verhalen vol emotie te delen! Wees de Hallmark van jouw social media en/of blog publiek!
 3. Mijn Kerstwens
  Met dit rare jaar, onvergelijkbaar in zijn soort, is er heel veel om dankbaar voor te zijn, maar ook heel veel om op terug te reflecteren. Maak er een wens van die je deelt met je publiek: geef hen jouw Kerstwens!
 4. Kaarsje
  Voor hen die we liefhebben maar niet meer bij ons zijn of elders op de wereld vertoeven deze Kerstdagen. De dag voor Kerstochtend is een viering en een herdenking, net als de beide Kerstdagen. Misschien ga je naar de Nachtmis, in een of andere vorm, of hebben jullie je eigen Kerstavond traditie voor gedenken en herinneren? Steek jouw kaarsje aan en vraag je publiek samen met jou een kaarsje voor niet aanwezige geliefden aan te steken!
 5. Wat doe jij met Kerst?
  Eerste Kerstdag
  Deel jouw perfecte Kerst: hoe ziet die eruit? Wat ga je deze dag doen, wat je met je publiek wilt delen? Het Kerstdiner is natuurlijk een klassieker, maar probeer ook verder te denken naar iets origineels, eigen en uniek van jou en je merk/bedrijf!
 6. Activiteit
  Tweede Kerstdag

  Uitbuiken! Tweede Kerstdag is vaak voor visites, lange wandelingen en uitwaaien (mits het Nederlandse weer het toelaat). Deze dag kun je ook openlaten en ad hoc op de dag zelf posten, vergezeld van die leuke foto van jou en je activiteiten voor deze dag.
 7. Mooiste Kerst
  Reflectie, terugkijken op deze Kerstdagen: wat was jouw mooiste moment? Was er misschien een speciale ontmoeting deze dagen, die je echt geraakt heeft of die je een eyeopener voor jouw (zakelijk) leven heeft gegeven? Waar was je het meest dankbaar voor? Wat heeft je die super motivatie voor de toekomst gegeven?
Content kalender december

Maak het je eigen, persoonlijke content  kalender!

Nog 1 week te gaan hierna en dan hebben we voor de hele maand december verrassende, frisse en persoonlijke content voor onze social mediakanalen! En ook voor een aantal blogs, natuurlijk laughing

 Ik help je op weg met inspiratiewoorden, maar het kan natuurlijk zo zijn dat er een woord tussen staat welke niets voor jou doet. Geen probleem! Misschien weet je zelf een onderwerp voor die dag of misschien heb je juist bij een van de andere inspiratiewoorden heel veel ideeën voor content: pas het aan naar je eigen stijl en merk, zodat jouw content kalender echt uniek van jou is!

Op naar de laatste inspiratiewoorden voor je content kalender in december!

Volgende week deel ik de laatste inspiratiewoorden voor december 2020. Als je het een beetje hebt kunnen bijhouden, dan heb je al een mooie invulling van je social media en blog content voor deze maand! Wat fijn!

Lukt het nu niet om alle woorden en dagen bij te houden, maak je dan niet te druk: werk zoveel mogelijk uit, plan het in en vink het af.
Zo blijft er uiteindelijk een kleine, behapbare portie content maken over waar je niet het stresszweet van op je wenkbrauwen krijgt wink

Mijn tip voor je content kalender

Mijn tip voor deze week is, om je content al zoveel mogelijk in te plannen met een app of programma, zodat je er echt weinig omkijken nog naar hebt!
Zelf gebruik ik ‘Facebook Studio voor makers’, waarin je voor Facebook en Instagram berichten kunt schrijven en inplannen. Ontzettend handig!
Het enige wat je ervoor nodig hebt, is bedrijfsprofielen voor zowel je Facebook als Instagram account. Verder is het helemaal gratis.

Meer lezen? hier vind je de eerdere blogs in deze challenge!

December Content Challenge-op tijd starten

December Content Challenge 2020!

December is druk! Met de december content challenge maak je blogs en social mediabericht op voorraad voor december, ruim op tijd!

social media content december inspiratie

Social media content ideeën voor december

Zeven inspiratiewoorden om je social media content in december van ideeën te voorzien, met tips voor het schrijven van die posts!

Inspiratie content december

21 Inspiratiewoorden voor je december content kalender!

Met deze 21 inspiratiewoorden voor je december content kun jij ook een sterke start maken voor de decemberdrukte toeslaat!

De Beschrijfster helpt je graag met schrijven!

Kom je toch nog niet helemaal verder met deze inspiratiewoorden, dan kun je natuurlijk ook ‘gewoon’ contact met mij opnemen!

Voor meer ideeën kun je een kijkje nemen op mijn blog, maar heb je liever wat meer hulp dan kunnen we ook een content sessie plannen!

Wil je er echt helemaal van af zijn, dan kan ik je social mediateksten ook voor je schrijven: jij hoeft ze dan alleen te plaatsen met een mooie foto!

Succes!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights