Heeft bloggen voor je bedrijf nog zin in 2023?

Je zou van minder ontmoedigd raken: opvallen, vindbaar worden, zijn en blijven met je bedrijf op het goed gevulde internet. Al die biljoenen (!) pagina’s volgeschreven met de handigste tips, diepe inzichten en vermakelijke anekdotes om lezers tot klanten te maken…wie zit er dan nog op jouw druppels in de voller wordende emmer te wachten?

Heeft bloggen voor je bedrijf nog zin?

Absoluut!

Lees even mee 🙂

Heeft bloggen voor je bedrijf nog zin in 2023?

Wat is het nut van bloggen eigenlijk?

Heel helder en hard: als jij het niet doet, dan doet je concurrent het wel! En gaan al die leuke mensen die jij zo fantastisch had kunnen helpen hoppa, naar die ander toe. Want ze vonden daar antwoorden op hun vragen, oplossingen voor hun problemen én ze leerden die ondernemer een beetje kennen door die blogs.

Die blogs die JIJ ook had kunnen schrijven en nu je ze leest, denk je: had ik ook gekund.
Maar je deed het niet.

WEPWEPWEPWEEEEE…

Laat je concurrent er niet met jouw klanten vandoor gaan. Bloggen heeft zeker nog zin.

Dus mede-ondernemer: vraag jij je af of en waarom je aan een blog voor je bedrijf moet beginnen? Of juist moet doorzetten/verbeteren/vermeerderen van je huidige blogs?

JA! DOEN!

Omdat:

Je website is lekker actief

Door regelmatig (bijvoorbeeld één keer per week) een blog te plaatsen, blijft je website in beweging.
En dat is heel fijn voor je bezoekers, want zij zien nieuwe, up to date informatie op jouw website staan.
Gelukkig! Je bent nog actief als ondernemer!

Je hebt (hopelijk) sfeervolle teksten op al je andere belangrijke pagina’s staan: een flitsende ‘over mij’, een heldere en overzichtelijke ‘home’ pagina en voor elke dienst/product(categorie) een eigen pagina met alle afzonderlijke pluspunten.

Maar die blijven statisch.

Gunst, die kun jij er in 2017 opgezet hebben en in 2021 ben je misschien wel gestopt of je hebt een pauze ingelast. Weten je bezoekers veel!

Door blogs te plaatsen (en daarbij ook de datum te tonen) laat je aan je bezoekers zien dat jij absoluut nog ‘alive & kicking’ bent! En klaar om voor hen in actie te komen *Tsjakka!*.

Oh ja: en Google vind je website ook een stuk interessanter wanneer er met regelmaat een verfrissing optreedt. Weten de bots ook dat je er nog bent én relevant voor je Zoekende Klant.

TIP: lees de blog over blog onderwerpen vinden om inspiratie op te doen!

Een unieke kijk

Ja, er is over elk denkbaar onderwerp al veel geblogd en gevlogd. Maar niet door jou, met jouw unieke kijk op dat onderwerp!
Zet je USP’s in (je Unique Selling Points) en zwem lekker tegen de stroom van eenheidsvisjes in: schrijft iedere concurrent over dezelfde drie tips? Jij kent vast nog veel meer!

Met je blogs kun je lekker opvallen, mensen trakteren op jouw kijk op zaken en (als het passend is) je humor.

Een blog geeft je de kans om de vriendelijke, niet-opdringerige persoon te zijn die je in de supermarkt nieuwe hapjes en drankjes laat proeven vóór je ze koopt. En ga maar na: als je dat hapje of drankje lekker vond dan neem je het toch mee in je winkelmandje?
Ik wel 🙂

Nieuwe pagina, nieuwe kansen

Elke blog op je website is een nieuwe pagina om op gevonden te kunnen worden. Een bron van inspiratie, kennis of vermaak voor je gelukkige lezer.

Waar je webteksten over je diensten of producten dus statisch zijn, kun je in je blogs echt dieper ingaan op allerlei aspecten van die dienst of dat product.
Je helpt je lezer bekend te worden met jouw bedrijf en wie jij bent en wat je doet als ondernemer.
Dat geeft hen vertrouwen in jou!

Elke blog is dus een nieuwe kans om je lezer tot klant te maken of als klant te houden.

Een blog maakt je website compleet

Persoonlijk vind ik een website zonder blog niet aantrekkelijk. Ik weet het, dat klinkt hard en negatief en mogelijk is het ook een stukje beroepsdeformatie maar ik klik niet snel op ‘contact’ wanneer er geen blog is.

In een blog kun je al een beetje de ondernemer of het bedrijf leren kennen. Spreekt hun schrijftaal je aan? Welke onderwerpen kaarten ze aan? Hoe recent zijn de blogs?

Een blog maakt je website compleet doordat je een soort visitekaartje uitdeelt aan je lezers vóór ze besluiten of ze eventueel klant bij je willen worden. Je biedt ze een gratis proeverij aan 🙂

Je koopt toch ook niet een fiets op basis van de groene ogen van het covermodel op de brochure?
Zo zie ik het ook met een website: het design kan nog zo mooi zijn maar zonder blog mis ik toch een beetje verdieping. Ik wil graag een kijkje nemen ‘in het hoofd’ van de onderneming 🙂

Met een blog geef je je bezoekers een rondleiding in je bedrijf: in je diensten, hoe je werkt, wie je bent en wat ze van je kunnen verwachten.

Jouw unieke kijk op je bedrijf, je diensten en/producten en ervaringen die je in je blogs beschrijft, geven je bezoekers vertrouwen in jou als ondernemer. Ze leren je kennen en daardoor wordt de stap naar ‘kopen’ steeds kleiner.

Jij blijft scherp

Wie schrijft, die blijft!
Regelmatig een blogje eruit tikken over alles wat jou bedrijfsmatig bezighoudt, zorgt er ook voor dat JIJ scherp blijft.

Je gaat dieper kijken naar alles wat je doet en wat je kunt betekenen voor klanten. Je leert door een ‘blog-bril’ kijken naar je eigen diensten of producten, zodat je weet wat je wilt beschrijven in je bruisende blogs.
Je luistert nog beter naar je (potentiële) klanten om nog beter te verwoorden wat jij voor hen kunt doen. 

 

Maarre…dit kun je toch op gewoon op je social mediakanalen doen?

Klopt!
Maar dan ben je altijd afhankelijk van de aanbieder van dat social mediakanaal. Als zij besluiten (verregaande) aanpassingen te doen dan moet je meegaan of je account opheffen.

En dan ben je alles wat je daar gecreëerd hebt kwijt…

Op jouw website, jouw domein dus, is alles van jou. Jij bepaalt de regels, jij ‘bezit’ de gegevens.

Met je blogs heb je, naast je eigen vakbibliotheek, een nagenoeg eindeloze voorraad aan content voor je social mediakanalen!
Deel stukjes van blogs op deze kanalen en leid je geïnteresseerde kijkers netjes door naar je website met een link-in-bio of een hyperlink.

Door telkens een stukje van een blog te gebruiken voor je social media kun je dus vaak dezelfde blog promoten.

Het belangrijkste in mijn optiek is dat je mensen als een sympathieke Rattenvanger van externe kanalen naar je website ‘lokt’ waar ze zich kunnen onderdompelen in al jouw geweldige content 🙂

Wees de sympathieke Rattenvanger: leid je volgers naar je blog.

Bloggen voor je bedrijf heeft dus zeker nog zin!

De voordelen van een blog voor je bedrijf zijn dus heel simpel:

  • Je bent eigen baas over al je content en verzamelde gegevens.
  • Je website is bruisend met bedrijvigheid.
  • Als bloggende ondernemer blijf je zelf ook lekker scherp wanneer je met enige regelmaat over je bedrijf, diensten en/of producten blogt.
  • De blogs geven je een eindeloze bron van inhoud voor je social mediaberichten, nieuwsbrieven, e-mailmarketing, Pinterest-pins
  • Enzovoorts, enzovoorts!

Tijd dus om te bloggen en je klanten te verblijden met jouw kennis, ervaringen en gekkigheden!

Wil je wel maar lukt het niet? Ik typ graag blogteksten met of voor jouw bedrijf! 

Succes!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights